Гъбена крем супа с картофи

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 29.04.2014
Гъбена крем супа с картофи
 
Необходими продукти:
400 г печурки
1 глава лук
1 морков
2 средно големи картофа
1 с. л. масло
1 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. сол
1 ч. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Гъбите и картофите се измиват, обелват се, нарязват се и се сваряват в тенджера с леко похлупен капак. След сваряването им към тях се прибавят олиото и нарязаните наситно лук и морков.
2
Маслото се разтопява в тиган и в него се запържва брашното. Важно е, брашното да не се изсипва наведнъж (а постепенно), тъй като има опасност да се образуват бучки и да не се получи гладка консистенция. Постепенно се налива прясното мляко, до получаване на рядка, хомогенна каша, която се изсипва при сварените зеленчуци.
3
Супата се овкусява със солта и черния пипер и се оставя да ври на бавен огън още 10 минути.
4
Преди сервиране, поръсете готовата супа с нарязания наситно магданоз, който освен че ще „разкраси“ вашата крем супа, ще я освежи и ще я направи още по-ароматна.


Съвет:
За да стане вашата гъбена крем супа по-засищаща, добавете към всяка купичка и шепа ароматни хрупкави кротони.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2020
Любима
6.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2019
Много вкусна
5.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2016
Аз направих супата по рецептата, но с по-малко количество продукти, тъй като готвя само за себе си. Снимката е преди да я пасирам. Стана чудесна.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
По желание преди поръсването с магданоз и сервирането й може да бъде пасирана. Надявам се да ви хареса.
3.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
А пасира ли се супата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: