Гъбена чорба с орехови ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2004
Гъбена чорба с орехови ядки
 
Необходими продукти:
1 шепа сухи манатарки
2 моркова
200 г печурки
1 стрък лук
2 стръка чесън
3–4 стръка целина
2 с. л. олио
30 г краве масло
30–40 г орехови ядки
1 лист салвия
2 с. л. брашно
2 дафинови листа
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. мащерка
100 мл готварска сметана


Начин на приготвяне:
1
Гъбена чорба с орехови ядки
Манатарките се заливат с гореща вода, за да набъбнат. Морковите, печурките, лукът, чесънът и стеблата на целината се нарязват наедро. От печурките се отделят 5–6 резена и впоследствие се използват за декорация.
2
Гъбена чорба с орехови ядки 2
В сгорещените масло и олио за 30 секунди се запържват ореховите ядки. Изваждат се, в същата тенджера се изсипват зеленчуците, добавят се салвията, брашното, манатарките с почти цялата течност, 1 л гореща вода, дафинов лист и сол. Ври 30–40 минути, като 10–15 минути след като заври дафиновият лист се изважда.
3
Гъбена чорба с орехови ядки 3
Малко преди да се отстрани от котлона, се добавят запържените орехи и мащерката, разбърква се. Готовата супа се пюрира и се сервира украсена с отделените гъби, ореховите ядки, листо от салвия и готварска сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: