Гъбен жулиен

Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2010
Гъбен жулиен
 
Необходими продукти:
4 глави лук
700-800 г гъби (печурки, челядинки, манатарки)
1 кофичка заквасена сметана (малка)
1/2 връзка копър
50 г краве масло
кашкавал за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбен жулиен
Лукът се нарязва наситно и се запържва до златисто.
2
Гъбен жулиен 2
Добавят се нарязаните наситно гъби (ако се използват пресни гъби, трябва да се сварят предварително). Задушава се и се прибавят сметаната и подправките.
3
Гъбен жулиен 3
Готовата смес се изсипва в малки метални купички или тимбалчета.
4
Гъбен жулиен 4
Поръсва се настърган капкавал и се печат във фурната до златисто. Поднася се горещо.


В руската кухня терминът "Жулиен" се отнася към тип ястие, а не, както е по-популярно в европейската кухня, начин на рязане на продуктите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: