Гъбен жулиен

Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2006
Гъбен жулиен
 
Необходими продукти:
400 г печурки
100-120 г кашкавал
100 мл готварска сметана
30 г масло
1/2 глава лук (30 г)
4-5 стръка магданоз
1 с. л. брашно
1 щипка индийско орехче
червен пипер на вкус
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбен жулиен
Гъбите се нарязват на жулиени, лукът – наситно. Запържват се в предварително загрятото масло на силен огън за 5-8 минути (до златисто).
2
Гъбен жулиен 2
Брашното се размива със сметаната, посолява се и се налива в гъбите. Поръсва се с черен пипер и индийско орехче.
3
Гъбен жулиен 3
Гъбите се разпределят в малки купички, отгоре се слагат кубчета кашкавал, поръсва се с червен пипер. Пече се на горен реотан в предварително загрята на 200-220 градуса фурна около 10 минути (докато се зачерви кашкавалът). Щом са готови, се поръсват с наситнен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: