Гъбен борш

Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2005
Гъбен борш
 
Необходими продукти:
400 г резен зеле
200 г печурки
150-200 г червено цвекло
50 г пащърнак
50 г маргарин
1 шепа сушени манатарки
1 глава лук
1 морков
2 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. оцет
1 ч. л. захар
2-3 щипки сол
растителна сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Гъбен борш
Манатарките се накисват във вода. Лукът се нарязва наситно, морковът – на полумесеци. Запържват се за 2-3 минути в предварително загретия маргарин, след което се изваждат.
2
Гъбен борш 2
Цвеклото се настъргва и се запържва за 2-3 минути в тенджера с предварително загрятото олио. След това се овкусява с доматено пюре, оцет и захар. Разбърква се и тенджерата се оттегля от котлона.
3
Гъбен борш 3
Нарязаните на филийки печурки, манатарките и част от водата, в която са киснали, се поставят в тенджера. Наливат се 1 1/2 л студена вода, посолява се и ври 10-15 минути.
4
Гъбен борш 4
Зелето се нарязва на ивици и се добавя към гъбите заедно със запържените лук и морков. Ври още 20-30 минути. След това се изсипва нарязаният на ивици пащърнак и се оставя да ври още 10-15 минути.
5
Гъбен борш 5
В цвеклото се наливат 2-3 черпака от бульона, разбърква се и се налива в супата. Ври още 5-10 минути. При сервиране всяка порция борш се гарнира със сметана.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: