Фугас с бекон

Красив и много ароматен хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
200 г пълнозърнесто брашно
100 г бекон „Панчета“ (на слайсове)
50 г фини овесени ядки
1 пакетче суха мая (7 г)
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. каперси
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Фугас с бекон
Маята се разтваря в 250 мл топла вода, заедно със захарта.
2
Фугас с бекон 2
Беконът се запича в сух тиган до златисто, отцежда се, оставя се да се охлади и се накълцва.
3
Фугас с бекон 3
Розмаринът и чесънът се наситняват.
4
Фугас с бекон 4
В купа се смесват двата вида брашно и овесените ядки, добавят се солта, розмаринът, риганът, каперсите, чесънът и беконът. Наливат се водата с маята и зехтинът.
5
Фугас с бекон 5
Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставя се да втаса в купа, покрито с прозрачно фолио, за да не изсъхва.
6
Фугас с бекон 6
Разделя се на 4 части, всяка се разточва на овална кора, върху която се правят прорези, така че да заприличат на листа.
7
Фугас с бекон 7
Поставят се в две тави, застлани с пергаментова хартия.
8
Фугас с бекон 8
Мажат се със зехтин, поръсват се със сол и се оставят да починат 30 минути.
9
Фугас с бекон 9
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
Страхотни питки. Правила съм ги с различни съставки. Наподобява фокачча. Само че не ви съветвам да ръсите със сол. Опитайте с провански треви и зехтин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: