Фритуле

Хърватски понички
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 07.05.2015
Фритуле
 
Необходими продукти:
500 г брашно
20 г прясна мая
2 жълтъка
80 г стафиди
кората от 1 лимон
50 г захар (+ 2 с. л. за маята)
20 г краве масло (разтопено)
150-200 мл прясно мляко (топло)
50 мл ракия
5 г сол
500 мл олио
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пресейте брашното в купа. Добавете жълтъците, стафидите, солта, 50 г захар, маслото, настърганата лимонова кора и 25 мл ракия.
2
Разтворете маята със 100 мл прясно мляко и 2 с. л. захар. Покрийте и оставете на топло, да втаса.
3
Добавете готовата мая към брашняната смес. Доливайте постепенно и достатъчно мляко, така че да получите меко тесто. Оставете го да почине за около 30 минути.
4
Загрейте олиото в дълбок тиган. С чаена лъжичка гребвайте от тестото и пускайте в горещото олио. Пържете поничките от всички страни, до златисто. Изваждайте ги върху хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
5
Полейте готовите понички равномерно с останалата ракия и ги поръсете с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: