Фритата с тиквички, сирене и джоджен

Лесна и интересна идея за бърз обяд или вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
150 г сирене смес (краве и овче)
3 тиквички
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
3 стръка джоджен
70 мл зехтин
3 с. л. кисело мляко
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фритата с тиквички, сирене и джоджен
Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се разбъркват. Оставят се за 10 минути, да отделят водата си, след това се изстискват много добре.
2
Фритата с тиквички, сирене и джоджен 2
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещения зехтин за 1–2 минути. Добавят се тиквичките и накълцаният джоджен, разбърква се и се готвят 3–4 минути.
3
Фритата с тиквички, сирене и джоджен 3
Яйцата се разбиват добре с киселото мляко и се подправят със сол и черен пипер.
4
Фритата с тиквички, сирене и джоджен 4
Запържените зеленчуци се дърпат от котлона и се смесват с разбитите яйца и половината натрошено сирене.
5
Фритата с тиквички, сирене и джоджен 5
Форми за брюле се мажат със зехтин. В тях се разпределя сместа и се поръсва с останалото сирене. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2018
Бързо, лесно и вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2018
Леко и вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2018
Чудесна е фритатата, ние си добавихме наколко листа левурда :)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2018
Много вкусно, в моето семейство следващия път само бихме махнали лука .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: