Фритата с гъби и праз

Лесен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
250 г печурки
4 стръка праз лук
125 г крема сирене
30 г сирене „Пармезан“
100 мл бяло вино
40 мл зехтин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фритата с гъби и праз
Празът се почиства и се нарязва наситно. Задушава се в половината от зехтина и бялото вино, докато омекне.
2
Фритата с гъби и праз  2
Прибавят се обелените гъби.
3
Фритата с гъби и праз  3
Налива се останалият зехтин, овкусява се със сол, пипер и мащерката.
4
Фритата с гъби и праз  4
Яйцата се разбиват много добре със сол и пипер.
5
Фритата с гъби и праз  5
Наливат се в съда при останалите продукти. Готви се на котлона минута–две.
6
Фритата с гъби и праз  6
След това отгоре се разпределя крем сиренето, поръсва се с настърган пармезан и се пече 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Фритата с гъби и праз  7
Нарязва се и се поднася гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2024
Получи се чудесна фритата
6.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2021
Много добре се получи.
5.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2018
Вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2017
Вкусно! Следващ път бих сложил още видове сирена.
3.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2017
Много приятно ме изненада тази рецепта! Вкусно и засищащо ястие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: