Фритата „Капрезе“

Леко основно с моцарела и домати
Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
250 г сирене „Моцарела“
50 мл зехтин
2 червени домата
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
4 с. л. песто „Калабрезе“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фритата „Капрезе“
Яйцата се разбиват много добре с 2 с. л. песто „Калабрезе“ и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Фритата „Капрезе“ 2
Доматите се белят и се режат на шайби, моцарелата също се реже на шайби.
3
Фритата „Капрезе“ 3
Зехтинът се загрява в тиган с термоустойчиви дръжки и в него за кратко се запържва накълцаният чесън.
4
Фритата „Капрезе“ 4
Прибавят се яйцата и се готвят 2–3 минути.
5
Фритата „Капрезе“ 5
Отгоре се подреждат шайбите домати и моцарела.
6
Фритата „Капрезе“ 6
Фритатата се пече около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
7
Фритата „Капрезе“ 7
Поднася се, гарнирана с останалото песто „Калабрезе“ и листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2022
Чудесна лека и бърза вечеря :)
11.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2020
Направих го по-различно. Сложих и шунка и люти чушки на парченца. Чесънът във фритатата не ми хареса, по-добре без него.
10.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2020
Много лесна и вкусна рецепта. Нещо различно и леко за летните дни. Направих я с домашно песто.
9.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2020
Много е вкусно
8.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2018
Много вкусна фритата. Добавих пресен босилек и вътре в сместа за фритатата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: