Фрикасе с гъби

Любима супичка от детството
Източник: Eli Mar
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 29.11.2014
Фрикасе с гъби
 
Необходими продукти:
за супата:
250 г печурки
3 моркова
1 глава лук
1/2 ч. л. млян бял пипер (може и черен, ако го предпочитате)
1 с. л. сол
1,5 л вода
50 г масло

за застройката:
1 жълтък (може и цяло яйце)
200 г кисело мляко
1/2 ч. л. сол
2 с. л. брашно

за украса:
1/2 връзка копър


Начин на приготвяне:
1
Фрикасе с гъби
Измиваме и обелваме гъбите. По-едрите нарязваме, а по-дребните, и с красива форма, оставяме цели.
2
Фрикасе с гъби 2
Измиваме и обелваме морковите и лука. Измиваме копъра.
3
Фрикасе с гъби 3
Почистените и нарязани на дребни кубчета моркови и лук добавяме във врящата вода, заедно с нарязаните гъби.
4
Фрикасе с гъби 4
Във водата добавяме също маслото, солта и пипера. Варим на средно висока температура, с леко открехнат капак, до омекване на гъбите (времето зависи от силата на котлона, около 50 минути са достатъчни на степен 3 по скалата от 1 до 4). При необходимост, ако супата се сгъсти прекалено, а гъбите все още не са добре сварени, бихте могли да добавите вряща вода, до желаната гъстота на супата.
5
Фрикасе с гъби 5
Оттегляме сварената супа от котлона и приготвяме студената застройка, като смесваме киселото мляко, яйцето, брашното и солта, студени и при непрекъснато бъркане. Затопляме сместа, докато "клокне" на котлона (до появата на първите мехурчета). Към застройката постепенно добавяме отново при непрекъснато бъркане) няколко черпака от топлата супа и след това изсипваме с разбъркване застройката в общото количество. Варим застроената супа 2-3 минути (докато "клокне"), заедно със застройката и оттегляме от котлона.
6
Фрикасе с гъби 6
Непосредствено преди сервиране добавяме ситно нарязания пресен копър. Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
Супичката се получи много лека и вкусна :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: