Фрикасе с чушки

Ето един различен вариант за приготвяне на добре познатото и обичано ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 долни пилешки бутчета
4 червени чушки
4 зелени чушки
1 голяма глава лук
3 скилидки чесън
40 мл зехтин
50 г краве масло
2 с. л. брашно
600 мл прясно мляко
400 мл вода
4 стръка прясна мента
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фрикасе с чушки
От бутчетата се изрязват капачетата и се овкусяват със сол и черен пипер.

2
Фрикасе с чушки 2
Запичат се в дълбок съд, без мазнина, до златисто. После се изваждат от съда.

3
Фрикасе с чушки 3
Чушките и лукът се нарязват на кубчета. Чесънът се наситнява. В същия съд се налива зехтинът и се запържват зеленчуците, за около 10 минути.

4
Фрикасе с чушки 4
В друг съд се разтопява маслото и към него се сипва брашното. Бърка се до получаването на златист цвят. Налива се предварително затопленото мляко и се бърка интензивно до получаването на гладък сос.

5
Фрикасе с чушки 5
Когато зеленчуците са готови, се подправят с чубрицата и червения пипер. Към тях се наливат бешамела и водата, връщат се бутчетата и се овкусява със сол и черен пипер. Съдът се похлупва и ястието се оставя на слаб огън за 45 минути.

6
Фрикасе с чушки 6
Когато е готово, се разпределя в чинии и се поръсва с наситнената мента.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2015
Вкусно се получи,само дето стана леко пикантно,понеже използвах готво мариновани пилешки бутчета и червения пипер се оказа пушен,но лютив.
8.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2014
Хареса ми, чъпреки че чушките не го правят чак толкова различно колкото очаквах.
7.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
Харесва ми!
6.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2013
Превъзходна яхния.Препоръчвам я горещо!
5.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2013
Няма да съжалявате ако я приготвите тази рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: