Френски ябълков сладкиш

Френски, но лесен и вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ябълки (големи)
140 г брашно
160 г кристална захар
2 яйца
115 г краве масло (+ за намазване)
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. ванилов екстракт
50 мл тъмен ром
1 стрък пресен розмарин
1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Френски ябълков сладкиш
Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем.
2
Френски ябълков сладкиш 2
Добавят се брашното и бакпулверът, разтопеното масло, настърганата лимонова кора и наситненият розмарин и се разбива.
3
Френски ябълков сладкиш 3
Тестото се ароматизира с ваниловия екстракт и рома и отново се разбива.
4
Френски ябълков сладкиш 4
Ябълките се обелват, почистват от семките, нарязват се на кубчета и - при необходимост - се поливат с 2 с. л. лимонов сок.
5
Френски ябълков сладкиш 5
Изсипват се в тестото и всичко се разбърква добре.
6
Френски ябълков сладкиш 6
Тестото се прехвърля в намазана с масло тавичка. По желание покрийте дъното с хартия за печене. Заравнява се.
7
Френски ябълков сладкиш 7
Пече се 25 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
8
Френски ябълков сладкиш 8
Оставя се да се охлади и се сервира.

Съвет:
Можете да сервирате сладкиша и леко охладен, гарниран с бита сметана или сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2021
Интересен вкус заради лимона и розмарина. Аз май попрекалих с коняка (50 мл) и леко нагарчваше, но с топка сорбе беше перфектно!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2020
ДЕСЕРТЪТ СЕ ПРАВИ МНОГО БЪРЗО И Е СТРАШНО ВКУСЕН .
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2020
Стана много вкусен, дори и без розмарин. Ще повторя със сигурност.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: