Френски макарони

Цветни, красиви и много вкусни
Източник: Marina Zhelyazkova
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 20.02.2016
Френски макарони
Френски макарони
Френски макарони
 
Необходими продукти:
за макароните:
160 г бадемово брашно
160 г пудра захар
88 г белтъци
90 г захар
50 мл вода

за пълнежа:
250 г сирене „Крема“
3 с. л. заквасена сметана
20 г кокосови стърготини
60 г пудра захар
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Бадемовото брашно се смесва с пудрата захар и се пресява. Добавят се половината от белтъците и сместа се разбърква, до получаване на гъста паста. По желание се добавя сладкарска боя за цветни макарони.
2
Приготвя се италианският меренг, като водата се сипва в малка тенджера на котлона и се прибавя захарта. Бърка се, докато заври, а когато сиропът достигне температура от 120 градуса, съдът се дърпа от котлона. Останалите белтъци се разбиват на сняг и се добавят към горещия захарен сироп на тънка струйка. Белтъците се смесват с бадемовата паста, като се бърка внимателно с шпатула.
3
Сместа се сипва в пош и се шприцоват макаронени черупки върху тава, покрита с хартия за печене на голямо разстояние една от друга. Оставят се за около 30 минути, докато хванат коричка и се пекат 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, като вратата на фурната се оставя леко открехната.
4
Всички продукти за крема се смесват в купа и се разбъркват. Като изстинат макаронените черупки се слепват две по две с крем, с помощта на шприц.



Съвет:
Ако решите да оцветявате макароните добавете повече боя за по-наситен цвят, тъй като при печенето цветът избледнява.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: