Френски макарон

Вкусни сладки с нежен крем
Източник: Елизабет
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 21.02.2017
Френски макарон
Френски макарон
Френски макарон
 
Необходими продукти:
110 г пудра захар
50 г бадемово брашно
10 г какао
60 г белтъци
40 г захар

за шоколадовия крем:
150 мл сладка сметана
50 мл крем ликьор
100 г млечен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Бадемовото брашно се пресява около 2-3 пъти, заедно с пудрата захар и какаото, за да няма бучки.
За приготвяне на меренга е необходимо, купата в която изсипвате белтъците да е напълно суха. Препоръчително е, да не разбивате белтъците твърде дълго, за да не станат сладките сухи и чупливи. След като белтъците станат на пяна, бавно добавяме захарта.
2
Към меренга на части добавяме сухата смес, тя трябва да бъде лъскава и еластична, и да се стича плавно и равномерно.

3
Правоъгълна тава се застила с хартия за печене и върху нея с молив се начертават кръгчета (за да бъдат сладките с еднаква форма и размер). След като се шприцова сместа за сладките, тавата леко се потупва отдолу, за да се изкара излишният въздух. Сладките се оставят да престоят за 1 час, за да хванат коричка и за да не се напукат. Пекат се 10-12 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.


4
Сметаната се кипва заедно с крем ликьора и сместа се излива при начупения в купа шоколад. Разбърква се и се оставя да се охлади. Прибира се в хладилник за 1 час, след което се разбива с миксер до пухкав крем, с който се слепват сладките.


Съвет:
Белтъците трябва да престоят поне 2 дни на стайна температура.

Макароните ще бъдат по-вкусни и крехки, ако се оставят да престоят известно (време между 4-5 часа).

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: