Френски макарон

ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 02.01.2017
Френски макарон
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 ч. ч. пудра захар
50 г ситно смлени орехи (1/2 ч. ч.)
25 г какао (3 с. л.)
2 големи белтъка
5 с. л. захар
1 щипка сол

за крема:
500 мл прясно мляко
2 жълтъка
2 с. л. брашно
100 г захар


Начин на приготвяне:
1
Какаото, пудрата захар и орехите се смесват в купа.
2
Белтъците се разбиват на твърд сняг, заедно със захарта и солта.
3
Сухите съставки се добавят към белтъците, като внимателно се разбърква с шпатула. Сместа се изсипва в пош.
4
В тава, застлана с хартия за печене, се оформят кръгчета с диаметър от около 2,5 см. Изчаква се около 5 минути, докато кръгчетата хванат коричка.
5
Пекат се около 10-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6
Прясното мляко и захарта се загряват на слаб огън на котлона.


7
Към тях, на тънка струйка, се изсипват жълтъците, предварително смесени с брашното. Бърка се, докато се получи гъст крем.


8
Сладките се слепват с готовия крем.


Съвет:
Препоръчително е, да престоят поне 1 нощ, за да поемат добре крема.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: