Френски еклери с яйчен крем

Източник: Рада
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.04.2016
Френски еклери с яйчен крем
 
Необходими продукти:
за еклерите:
125 мл вода
125 мл прясно мляко
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
110 г краве масло
140 г брашно
4 яйца

за крема:
1 л прясно мляко
100 г брашно
200 г захар
4 жълтъка
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
В малка тенджера смесваме водата, млякото, захарта, солта и маслото. Загряваме сместа на умерен огън, докато маслото се разтопи, като внимаваме да не загори. Сипваме брашното и бъркаме енергично с дървена лъжица.
2
Оставяме тестото да се охлади и едно по едно добавяме яйцата, като преди да сложим всяко следващо яйце, разбъркваме добре.
3
От тестото оформяме еклери и ги печем около 25-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.


4
За крема разбиваме жълтъците със захарта, до побеляване. Добавяме брашното и отново разбиваме. Доливаме 1/2 ч. ч. прясно мляко и пак разбиваме.
5
Останалото прясно мляко загряваме в тенджера за около 5 минути и добавяме ванилията. Сипваме яйчната смес при млякото и бъркаме. След като сместа заври, кремът е готов.


Съвети:
Аз оформих еклерите с лъжица и така ги и напълних.

За украсата използвах готов топинг.

Тъй като всяка фурна пече различно, е добре еклерите да се наблюдават при печенето. Когато станат пухкави и „кухи“ са готови да бъдат напълнени с крем.

Еклерите са чудесни в комбинация с ягоди и бяло вино.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2020
И моите са готови,но с какаов крем.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2017
супер са
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: