Френска селска торта

Източник: Katya Bojinova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.06.2020
Френска селска торта
 
Необходими продукти:
за блатовете:
2 яйца
100 г захар
2 с.л. мед
50 г краве масло
1 с.л. сода
1 щипка сол
1 с.л. какао
2 ч.ч. брашно

за крема:
300 мл течна сметана
1 кофичка заквасена сметана
пудра захар

за декорация:
орехи
сладко по избор (ягоди, малини, боровинки)


Начин на приготвяне:
1
Медът и маслото се разтопяват на слаб огън и се прибавя содата. След като се надигне, се маха от котлона и се прибавят солта и какаото. Оставя се леко да се охлади.
2
В отделен съд се разбиват яйцата със захарта и се разбъркват с медената смес. Прибавя се по малко брашното и се замесва меко тесто. Оставя се покрито с фолио в хладилника за 30 минути.
3
Оформят се 6-8 топки и всяка се разточва върху хартия за печене. Изрязват се с форма с диаметър 20 см. Пекат се за 5 минутки на 160°С. Охлаждат се върху решетка.
4
Сметана се разбива с пудра захар до желаната сладост и се смесва със заквасената сметана.
5
Редуват се блат и крем като на 2 места се слага от сладкото. Намазва се с останалия крем и се поръсва с орехи. По желание може да се декорира с пресни плодове.

Съвет:
Блатовете са много тънки и се пекат много бързо. Трябва да се наблюдават, за да не изгорят.

Съвет:
Блатовете са много тънки и се пекат много бързо. Трябва да се наблюдават, за да не изгорят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: