Френска селска торта

Вкусна домашна торта
Източник: Iveto Kostadinova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.01.2016
Френска селска торта
 
Необходими продукти:
за блата:
1 яйце
150 г захар
50 г краве масло
2 с. л. мед
2 ч. л. сода за хляб
400 г брашно
200 мл прясно мляко
маргарин

за крема:
900 г заквасена сметана
10 с. л. захар
200 г орехи


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта.
2
Бавно се добавят млякото, медът, содата и маргаринът.
3
Получената смес се вари на бавен огън, до получаване на златист цвят - около 30 минути.
4
Докато сместа е още топла, се сипва брашното и се замесва тесто, което се разделя на 7-9 топки, всяка с тегло от около 85 г.
5
Всяка топка се разточва на много тънка кора с диаметър 28-30 см и с дебелина 3 мм и се пече в предварително загрята фурна. За една торта се използват пет блата.


6
За крема на ръка се разбъркват сметаната и захарта и всяка кора се намазва с крем и се поръсва с орехи.
7
Тортата се увива с прозрачно фолио и се оставя в хладилник, поне за 5 часа.




Съвет:
Тортата се сервира с прясно мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2018
Много вкусна торта. Аз спестих маргарина (не използвам маргарин ). Използваното брашно е 650 гр., заквасената сметана е 1200 гр. и добавих 1 бурканче сладко от боровинки (разпределих го на три пъти между блатовете).
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: