Френска лучена супа

Лучената супа – истинска класика – здравословна и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 04.05.2011
Френска лучена супа
 
Необходими продукти:
500 г лук
1 л телешки бульон
50 мл олио
100 г краве масло
100 мл бренди
3–4 филии франзела
40 г сирене “Ементал”
мащерка, индийско орехче, сол и черен пипер на вку


Начин на приготвяне:
1
Френска лучена супа

Олиото и маслото се сгорещяват. Лукът се реже на полумесеци.


2
Френска лучена супа 2

Нарязаният лук се прибавя към сгорещената мазнина. Оставя се да къкри около 20 минути, като се разбърква от време на време, докато придобие златистокафяв цвят, след това се отстранява от котлона.


3
Френска лучена супа 3

Към карамелизирания лук се изсипват брендито, телешкият бульон и се подправя с прясна мащерка, индийско орехче, сол и пипер. Разбърква се добре. Съдът се покрива и супата се оставя на слаб огън около 30 минути, за да омекне хубаво лукът.


4
Френска лучена супа 4

Франзелките се поръсват с настърганото сирене и се запичат в умерена фурна, докато се разтопи сиренето.


5
Френска лучена супа 5

Супата се сервира, гарнирана със запечените франзели.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Не е ли пропусната захарта в тази рецепта-колко захар е необходима ? Вместо бренди какъв друг алкохол може да се сипе перно? :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Да, тя случайно е попаднала при постни ястия:) Вече не оправено това недоразумение:)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Чудесно ястие, но не е лошо в рецептите в раздел постни да има само постни ястия. На хората, които постят или са вегани ще им бъде изключително полезно. Иначе браво, за всичко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: