Франзели с маслини

Идеални за сандвичи или просто намазани още топли с масло
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
½ пакетче суха мая „Саф-Инстант”
1 ч.л. сол
30 мл зехтин
375 мл вода
200 г нарязани зелени и черни маслини без костилки


Начин на приготвяне:
1
Франзели с маслини
В купа смесете брашното, солта и сухата мая.
2
Франзели с маслини 2
Добавете зехтинът и водата.
3
Франзели с маслини 3
Разбъркайте добре с вилица, а след това омесете тестото с намазнена ръка (не е необходимо да месите много).
4
Франзели с маслини 4
Покрийте тестото и го оставете да почине на стайна температура за 30 минути.
5
Франзели с маслини 5
Добавете нарязаните маслини.
6
Франзели с маслини 6
С добре намазнени ръце издърпайте тестото нагоре от всички краища, разтеглете и го прегънете по средата.
7
Франзели с маслини 7
Сложете го в намазнена купа, покрийте и оставете в хладилник за 1 нощ (ако не искате да чакате, можете да продължите след като удвои обема си 2-3 пъти на стайна температура).
8
Франзели с маслини 8
На другият ден извадете втасалото тесто и върху набрашнен плот го разделете на 6 части.
9
Франзели с маслини 9
Оформете франзелите.
10
Франзели с маслини 10
Поставете ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене. Оставете ги да втасат отново за 15-20 минути.
11
Франзели с маслини 11
Печете франзелите за 20-25 минути или докато се зачервят хубаво в предварително загрята на 250 градуса фурна, на дъното на която има съд с вода, за да станат хрупкави.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: