Франкфуртски зелен сос

Лек зелен сос, подходящ за риба, картофи, яйца, печено месо
Източник: Agy
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 28.05.2015
Франкфуртски зелен сос
 
Необходими продукти:
25 г пореч
25 г кресон
25 г магданоз
50 г киселец
25 г див лук
25 г кервиз
25 г билка сангуисорба минор
200 г готварска сметана
1 с. л. горчица
сол
захар


Начин на приготвяне:
1
Всички билки се измиват и ако е необходимо, дръжките им се отстраняват.
2
Билките се пасират заедно с горчицата, захарта и солта.
3
Добавят се сметаната и толкова кисело мляко, колкото е необходимо, за да не стане сосът прекалено течен.

Съвети:
Някои хора добавят лимонов сок или оцет. Според мен не е нужно, тъй като сосът е достатъчно кисел от киселеца. Билките могат да варират, като горепосочените са оригиналните съставки за соса. Все пак, ако не ги намерите, може да заместите някоя от тях с копър и/или маточина, и/или чубрица. Това е традиционна рецепта за Среден и Северен Хесен (Германия). Обикновено билките се продават около Великден по пазарите в съответните грамажи. Сосът е идеален за печено говеждо месо, печена риба, варени яйца, варени необелени картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: