Фокача със синьо сирене и лук

Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2003
Фокача със синьо сирене и лук
 
Необходими продукти:
1 пакетче мая
50–100 г сурови орехови ядки
200 г синьо сирене
1 с. л. зехтин
1 глава лук
200–220 мл вода
2–3 с. л. зехтин
2–3 щипки розмарин
2–3 щипки мащерка
1 ч. л. сол
1/2 кг брашно
2 стръка пресен лук (само зелената част)


Начин на приготвяне:
1
Фокача със синьо сирене и лук
Маята се разтваря в малко вода. Брашното се пресява в купа, смесва се с подправките и в него се прави кладенче, в което се сипват зехтинът, маята и по малко от водата. Меси се до получаването на леко лепкаво тесто, в средата му се прави дупка, покрива се и се оставя се почине.
2
Фокача със синьо сирене и лук 2
Плънката се приготвя, като главата лук се реже на шайби и се запържва на тих огън. Зеленият лук се реже наедро и се размесва с втасалото вече тесто.
3
Фокача със синьо сирене и лук 3
В намаслена тавичка се разстила част от тестото с дебелина около половин пръст, поръсва се със запържения лук, 50 г от синьото сирене и едро смлените орехови ядки и се пече около 15–20 минути при температура 220 градуса. По същия начин се приготвя и останалото количество тесто.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: