Фокача с резене и маслини

Тънка пита със зехтин, маслини и ароматни подправки - автентична рецепта от района на Лигурия
Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 г прясна мая
2 ч. ч. брашно
4 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
200 г резене
50 г настърган пармезан
50 г обезкостени маслини
1 стрък лук
7-8 стръкчета розмарин
1-2 щипки риган
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Фокача с резене и маслини
Маята се залива с 1 к. ч. хладка вода, поръсва се със захар, разбърква се и се оставя да набъбне.
2
Фокача с резене и маслини 2
Брашното се пресява в купа и се смесва със солта и зехтина.
3
Фокача с резене и маслини 3
Втасалата мая се сипва при брашното и се меси, като се долива малко вода. Трябва да стане меко и еластично тесто.
4
Фокача с резене и маслини 4
Тестото се оставя да втаса покрито.
5
Фокача с резене и маслини 5
Лукът се нарязва наситно, резенето – на тънки ивици, маслините - на колелца.
6
Фокача с резене и маслини 6
Зехтинът се загрява в тиган и в него за кратко се запържва лукът. Веднага след това се сипва резенето, разбърква се и се карамелизира на тих огън.
7
Фокача с резене и маслини 7
Втасалото тесто се поръсва с малко брашно и се разстила в предварително намазнена тава. По повърхността му с пръсти се правят "кратерчета".
8
Фокача с резене и маслини 8
Тестото се полива обилно със зехтин и се поръсва с нарязаните маслини.
9
Фокача с резене и маслини 9
Отгоре се разпределят лукът и резенето, поръсват се с розмарин и риган и отново се оставя да втаса.
10
Фокача с резене и маслини 10
Фокачата се поръсва с настърган пармезан и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато се зачерви.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: