Фокача с маслини и лук

Ароматна и неустоима
ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 13.01.2020
Фокача с маслини и лук
 
Необходими продукти:
425 г брашно
14 г суха мая
300 мл топла вода
3 с.л. зехтин
1 с.л. захар
1 с.л. сол
маслини на вкус
1/2 глава червен лук
едра сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват водата, маята и захарта. Разбъркват се и се оставя да шупне маята.
2
Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се изсипват маята, солта и зехтина. Меси се около 10 минути. Тестото се поставя в намаслена купа, покрива се и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си (1,5-2 часа).
3
Втасалото тесто се слага в тава, предварително покрита с хартия за печене, разстила се на тънко. С пръсти се правят вдлъбнатини, в които се слагат маслини. Поръсва се с нарязан на тънки полумесеци червен лук. Полива се с тънка струя зехтин и се поръсва с едра сол. Оставя се отново да втаса за около 1 час.
4
Фурната се загрява на 220 градуса. Фокачата се пече във фурната за 15-20 минути, докато се зачерви отгоре и се отделя свободно от хартията за печене отдолу. Изважда се от печката и се оставя да изстине.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2020
Много мая прекалено много.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2020
Получи се много вкусно и ароматно. Чудесно допълнение към всяка супичка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: