Фокача с лимон и розмарин

Солен лимонов хляб с аромат на розмарин
Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 лимон
2 стръка розмарин
1 ч. л. суха мая
1 с. л. морска сол (+ за поръсване)
1 с. л. захар
50 мл зехтин „Екстра върджин“


Начин на приготвяне:
1
Фокача с лимон и розмарин
Маята се разтваря със захарта в около 50 мл топла вода и се оставя да шупне.
2
Фокача с лимон и розмарин 2
Брашното се смесва със солта и се наливат около 200 мл топла вода, 2 с. л. зехтин и шупналата мая.
3
Фокача с лимон и розмарин 3
Замесва се тесто и се оставя да втаса в купа, покрита с прозрачно фолио. След това се размесва и се оставя да втаса повторно. Отново се размесва и се оставя да втаса трети път.
4
Фокача с лимон и розмарин 4
Накрая се разстила в тава и отново се оставя да втаса.
5
Фокача с лимон и розмарин 5
Лимонът се измива и се нарязва на много тънки шайби, които се подреждат върху тестото и леко се притискат.
6
Фокача с лимон и розмарин 6
Фокачата се поръсва с наситнения розмарин и с морска сол, залива се с останалия зехтин и се пече 15 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2016
Само със зехтин. Много вкусна.
3.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
Ще я пробвам задължително!Правя подобна,но със сушени домати и маслини. Ще опитам нещо по-различно този път!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2015
Лесна, бърза и МНОГО вкусна.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2015
Лесна и вкусна рецепта :) Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: