Фокача с гъби и рукола

Пухкава и съблазнителна
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
600 г брашно
350 мл топла вода
21 г прясна мая
2 стръка розмарин
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар

за гарниране:
250 г микс от пресни гъби (манатарки, пачи крак, кладниц
100 г рукола
1 скилидка чесън
8 с. л. зехтин „Екстра върджин”
сол на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Фокача с гъби и рукола
Маята се смесва с 50 мл от водата и захарта, и се оставя да шупне. Когато е готова, се налива към брашното.
2
Фокача с гъби и рукола 2
Слагат се зехтинът, останалата вода, солта и наситненият розмарин. Замесва се меко тесто, слага се в купа и се покрива с фолио за свежо съхранение. Оставя се да втаса.
3
Фокача с гъби и рукола 3
Гъбите се почистват и се нарязват на тънки парчета. Чесънът се обелва и се стрива на паста с малко сол. Смесва се със зехтина за гарниране.
4
Фокача с гъби и рукола 4
Когато тестото е готово, се поставя в плитка тава, полята със зехтин, и се разстила с пръсти, докато я покрие изцяло. Намазва се със зехтин и се оставя на стайна температура за около 40 минути.
5
Фокача с гъби и рукола 5
След това отгоре се подреждат гъбите, намазват се с чесновия зехтин и се посоляват.
6
Фокача с гъби и рукола 6
Фокачата се пече 18–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Фокача с гъби и рукола 7
Изважда се, руколата се разпределя отгоре и хлябът се нарязва на квадрати.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2021
сполучлива рецепта
6.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2021
сполучлира рецепта!
5.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2020
Мммм, вкуснооооо.
4.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2019
Много вкусни и ароматни
3.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2018
Много добра
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: