Флен с броколи

Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2004
Флен с броколи
 
Необходими продукти:
500 г броколи
1 печена чушка
1 глава лук
3 яйца
1 пакет сирене "Крема" (125 г)
50 г кашкавал
2 с. л. зехтин
1-2 с. л. лимонов сок
1-2 щипки индийско орехче
100 мл течна сметана
50 г масло
3 филета маринована хамсия
4 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
Флен с броколи
Броколите се разделят на едри розички, сваряват се за около 5 минути във вода, в която е налят лимоновият сок. (5-6 розички се отделят за декорация и малко преди сервиране на флена леко се сваряват.) Лукът се нарязва наситно и се запържва 2-3 минути на силен огън в предварително загретия зехтин.
2
Флен с броколи 2
Броколите се поставят в кухненския робот, докато са още топли. Добавят се запърженият лук, сиренето "Крема", индийското орехче, яйцата, настърганият кашкавал. Пасират се. Сместа се разпределя в намаслени и поръсени с галета тимбалчета. Нареждат се в тава, в която се налива вода, така че да достига до средата на тимбалчетата. Пекат се около 45 минути при температура 180 градуса в предварително загрята фурна.
3
Флен с броколи 3
Чесънът и хамсията се нарязват наситно и се запържват за 1-2 минути в предварително загрятото масло, като енергично се разбъркват. Добавя се сметаната. Къкри 1-2 минути.
4
Флен с броколи 4
Изпеченият флен се отделя от стените на формичката с помощта на нож и се обръща в подходяща чиния. Полива се със соса и се гарнира с нарязана на ивици печена чушка и розички броколи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


361 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: