Флан с кокос

С фин карамелен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 20.01.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 яйца
3 с. л. царевично нишесте
400 мл кокосово мляко
400 г подсладено кондензирано мляко
100 г кокосови стърготини
100 г захар
кората от 1 портокал

за карамела:
200 г захар
50 мл вода
50 мл сок от портокал


Начин на приготвяне:
1
Флан с кокос
Яйцата се разбиват и към тях при постоянно бъркане се прибавят нишестето, настърганата портокалова кора, кондензираното мляко, кокосовото мляко, кокосовите стърготини и захарта.
2
Флан с кокос 2
Захарта, портокаловият сок и водата се смесват и се оставят на тих огън, до получаване на светъл карамел, който се разпределя във форми за крем брюле.
3
Флан с кокос 3
Отгоре се сипва сместа за флана.
4
Флан с кокос 4
Десертът се пече около 30 минути, на водна баня, в загрята на 170 градуса фурна.
Формите се охлаждат и фланът се поднася, обърнат в чинии.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Обожавам кокос и този крем просто е невероятен. Комбинацията с портокала в карамела е идеална, защото освежава вкуса. Директно става любима рецепта.
6.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2015
ок
5.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2015
Направих крема, страхотен е на вкус, но следващия път ще намаля времето за печене.А колкото до поднасянето му, мисля, че с един портокалов крем ще се съчетае чудесно.
4.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2015
Кокосът е незаменим!
3.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2014
Перфектно за хубави случаи ....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: