Флан от риба с водорасли

Георги Владимиров приготвя изтънчено предястие от пушена пъстърва, кори нори, сметана и сос "Дижон"
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г пушена пъстърва
1 кубче зеленчуков бульон
1 глава лук
30 г масло
30 г рибен пастет от сьомга
50 г дижонска горчица
80-100 мл готварска сметана
бял пипер на вкус
6-7 зърна кориандър
4-5 стръка копър
1-2 стръка пресен лук
2 белтъка
2 листа кори нори (черни водорасли)
100 м готварска сметана
червена салата и физалис за аранжиране


Начин на приготвяне:
1
Флан от риба с водорасли
Водораслите се накисват във вода за 20 минути, след което се отцеждат. Белтъците се разбиват на твърд сняг.
2
Флан от риба с водорасли 2
Пушената риба се пасира със сметаната, отцедените водорасли, нарязаните наситно пресен лук и копър, едро счукания кориандър и белия пипер. Трябва да се получи пастет.
3
Флан от риба с водорасли 3
Пастетът се прибавя към разбитите белтъци. Разпределя се в малки, предварително намазнени купички и се поставя в хладилник, за да стегне.
4
Флан от риба с водорасли 4
Лукът за соса се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото масло. След това течността се прецежда.
5
Флан от риба с водорасли 5
В получения сос се стрива зеленчуковият бульон. Разбърква се и след 1-2 минути се добавят горчицата, рибеният пастет и сметаната, като се бърка, така че да стане хомогенна смес.
6
Флан от риба с водорасли 6
Купичките с флана се обръщат в порционни чинии, гарнират се със соса и се аранжират с червена салата и физалис.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: