Фламандска пилешка супа

Много вкусна и ароматна, приготвена по изненадващ начин
Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
2 моркова
2 глави лук
2 стръка стеблена целина
2 стръка праз
1/2 ч. л. сух естрагон
350 мл вермут
500 мл пилешки бульон
1 с. л. царевично нишесте
100 мл животинска сметана
1 жълтък
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фламандска пилешка супа
Пилето се почиства от кожата и се разделя на парчета.
2
Фламандска пилешка супа 2
Лукът се реже на полумесеци и се смесва с целината, морковите и праза, нарязани на тънки дълги ленти.
3
Фламандска пилешка супа 3
В тенджера се слагат 1/3 от зеленчуците, отгоре се подрежда половината месо, след това пак 1/3 зеленчуци, останалото месо и останалите зеленчуци.
4
Фламандска пилешка супа 4
Заливат се с вермута и пилешкия бульон.
5
Фламандска пилешка супа 5
Овкусяват се с естрагона, сол и черен пипер.
6
Фламандска пилешка супа 6
Готви се 30 минути на умерен огън под капак, докато пилето стане готово.
7
Фламандска пилешка супа 7
Прецежда се и бульонът се запазва.
8
Фламандска пилешка супа 8
В купа се разбиват сметаната и нишестето, добавя се и жълтъкът и отново се разбива. Към тях се налива бульонът и се слага на котлона леко да се уплътни.
9
Фламандска пилешка супа 9
Месото и зеленчуците се разпределят в чинии.
10
Фламандска пилешка супа 10
Заливат се с бульон.
11
Фламандска пилешка супа 11
Всяка порция се поднася с наситнен магданоз.





Съвет:
От фенера може да приготвите бульон и да го замразите във фризер.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


310 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: