Фиш енд чипс 2

Тайната е в тестото и двойно пържените картофки
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2013
Фиш енд чипс 2
 
Необходими продукти:
800 г филе от треска (пряснo)
1,5 кг картофи
150 г брашно
50 г царевично брашно
50 г оризово брашно
250 мл бира
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за сосa „Тартар“:
100 г майонеза
1 ч. л. дижонска горчица
1–2 кисели краставички
1/4 глава червен лук
3–4 капки лют сос
1 с. л. сок от лимон


Начин на приготвяне:
1
Фиш енд чипс 2

Рибата се почиства и се овкусява със сол и черен пипер. Нарязва се на големи парчета и се овалва в 100 г от пшеничното брашно.

 


2
Фиш енд чипс 2 2

След това се потапя в смес от бирата с останалото пшенично, царевичното и оризовото брашно, разбити в купа.

 


3
Фиш енд чипс 2 3

Пържи се на маслена баня и се изважда върху скара, да се отцеди от излишната мазнина.

 


4
Фиш енд чипс 2 4

Картофите се обелват и се нарязват на гредички. Сваряват се до полуготовност в подсолена вода. Подсушават се и се оставят да се охладят.

 


5
Фиш енд чипс 2 5

Пържат се на маслена баня за около 3 минути и се подсушават. Оставят се да се охладят. След това се пържат до пълна готовност. Така стават по-хрупкави.

 


6
Фиш енд чипс 2 6

Краставичките и лукът за соса се нарязват наситно и се смесват с останалите продукти. Рибата се сервира с картофките и соса.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2016
Този фиш енд чипс стана страхотен, точно като в ЮК.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: