Филе от ципура с канапе от зеленчуци по сицилиански

Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2010
Филе от ципура с канапе от зеленчуци по сицилиански
 
Необходими продукти:
2 големи ципури
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поръсване на рибата
600–700 г патладжани
6 с. л. зехтин
2 стръка чесън
2 стръка лук
200–250 г домати
50–60 г изпечени орехови ядки
50–80 г черни маслини без костилки
1 с. л. каперси
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. босилек
2 чушки


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се нарязват на филийки, посоляват се, оставят се да се оцедят от сока и се подсушават. След това се пекат на грил тиган или скара.
2
На котлона се слага по-голям тиган и се налива зехтинът. Чесънът, лукът и чушките се нарязват наситно и се запържват за кратко в зехтина.
3
Доматите се нарязват на кубчета и се добавят към останалите зеленчуци. Маслините се нарязват на колелца и се изсипват в тигана. Пържи се 2–3 минути на по-слаб огън. Накрая се овкусява с каперсите, солта, босилека, наситнените орехови ядки.
4
Ципурата се почиства от вътрешностите, люспите, перките и се отрязват главите. Фурната се включва на 200 градуса и рибите се поставят върху решетка, която е в поголяма тава. Поливат се със зехтин, посоляват се и се поръсват с черен пипер, а в тавата се налива малко вода.
5
Рибата се пече 20–25 минути. След като е готова, се отделят 4 филета и се сервира върху канапето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


267 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: