Филе от сьомга със зеленчуци на пара

Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2010
Филе от сьомга със зеленчуци на пара
 
Необходими продукти:
200 г филе от сьомга
150 г тиквички
150 г моркови
50 г целина
1 глава лук
50 мл бяло вино
1 дафинов лист
черен пипер на зърна
дръжки от зелени подправки (магданоз и копър)
сол на вкус
100 мл сметана за готвене
2 жълтъка
розмарин на вкус
сил и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сьомгата се измива и подсушава. Овкусява се със сол и бял пипер.
2
Тиквичките и морковите се нарязват на тънки ленти, а останалите зеленчуци – наситно. Половината от тиквичките и морковите заедно с всички останали зеленчуци се слагат в съд за готвене на пара. Добавят се подправките, виното, вода и се оставя да заври.
3
Върху скарата се подреждат останалата част от морковите и тиквичките, върху тях се поставя сьомгата. Завършва се с още няколко лентички. Скарата се поставя в съда и се похлупва. Вари се около 15–20 минути. В това време се приготвя сметановият сос. Жълтъците и сметаната се разбиват добре в малка тенджера. Поставя се на котлон, като се бърка постоянно, до завиране. Прибавя се сол, бял пипер и розмарин.
4
Сьомгата се сервира в затоплени чинии, полята с малко сос и с украса по желание.
 
 
Друг вариант:
Ако намалите солта и подправките, ще получите идеално ястие за диетично хранене – с натурален вкус на риба и аромат на свежи зеленчуци.
 

Рецептата е приготвена от майстор готвача Методи Макаринов.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: