Филе от сьомга с червен хайвер и черен ориз

Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2010
Филе от сьомга с червен хайвер и черен ориз
 
Необходими продукти:
1 кг филе от сьомга
50 г черен ориз
200 г бял ориз
100 г краве масло
2 с. л. горчица със синапено семе
сол и черен пипер на вкус
200 мл сметана
2 с. л. рибен бульон (тайландски)
1 ч. л. куркума (шафран)
100 мл бяло вино
4 ч. л. червен хайвер
пера див лук за украса


Начин на приготвяне:
1
Рибата се разделя на 4 порции по около 250 г. Овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат в тефлонов тиган по 2–3 минути от всяка страна. Слагат се в тавичка и се пекат 5–6 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
2
Двата вида ориз се сваряват заедно в 800 мл вода. Отцеждат се и се добавят маслото и горчицата. Разбърква се добре.
3
В тиган се смесват сметаната и рибният бульон, овкусяват се с куркумата. Щом сместа заври, се налива виното. Когато сосът се сгъсти, тиганът се оттегля от огъня и се добавя хайверът.
4
Всяка порция се сервира, като в подходяща чиния се оформя канапе от ориза, върху което се поставя от сьомгата. Залива се с по една лъжица от соса и се гарнира с пера див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2014
Гарнитурата не е лоша. Използвах към филета от скумрия.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2013
Използвах котлети вместо филе от сьомга, получиха се чудесни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: