Филе от пъстърва върху доматено рагу

Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2010
Филе от пъстърва върху доматено рагу
 
Необходими продукти:
1 средно голяма пъстърва (300 г)
4–5 чери доматчета за украса
резенче лимон
4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сух риган
4 с. л. лимонов сок
1 с. л. ситно нарязан магданоз
1/4 ч. л. сол
2 домата
1/3 глава лук
1 скилидка чесън
1 с. л. краве масло
1/4 ч. л. сол
1 щипка захар
1 голям домат
1 с. л. зехтин
2 с. л. зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
1 връзка магданоз
2 с. л. зехтин
3 с. л. зеленчуков бульон
1 ч. л. лимонов сок
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Рибата се филетира и всяко филе се нарязва на 3 равни части.
 

2
Приготвя се маринатата, като се смесят всички съставки. Рибата трябва да отлежи в нея около 30 минути.

3
Доматеното рагу се приготвя, като се запържва в сгорещеното масло едро нарязаният лук до златистокафяво, добавят се скълцаният чесън, обелените и нарязани на кубчета домати, солта и захарта. На силен огън се задушава 5–8 минути, докато се сгъсти.
4
За доматеното кули доматът се поставя за 20 минути в сгорещена до 220 градуса фурна, след това се обелва и се пасира заедно с останалите съставки. Сместа се претрива през гевгир (трябва да бъде гъста). Подправя се със сол и пипер.
5
В тавичката, в която е печен доматът, се поставят чери доматчетата и се пекат 2–3 минути.
 

6
Част от магданоза за емулсията се отделя за украса, а останалият се пасира в блендер заедно с останалите продукти за емулсията. Ако е необходимо, сместа се претрива през гевгир, за да не останат конци.
 

7
Маринованата риба се пече на скара, като се поставя първо с кожата отдолу. След около 5–7 минути се обръща, като периодично се маже с маринатата. Пече се още около 3 минути.
8
В голяма чиния се оформят ивици от двата соса (кулито и емулсията). По средата се поставя доматеното рагу. Отгоре се нарежда пъстървата, слагат се чери доматчетата и се украсява с отделения магданоз и резенче лимон.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: