Филе от нилски костур с грах

Чудесно предложение за вкусно рибно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2012
Филе от нилски костур с грах
 
Необходими продукти:
800 г нилски костур
1 глава лук
1 с. л. каперси
250 мл бяло вино
1/2 връзка копър
1 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин
сол и пипер меланж на вкус

за гарнитурата:
500 г замразен грах
4 стръка прясна майорана (1 ч. л. суха)
80 мл зехтин
40 мл бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филе от нилски костур с грах

Рибата се овкусява със зехтина, сол и пипер меланж. Запича се на сух тиган, докато се получи златиста коричка.


2
Филе от нилски костур с грах 2

След това се слага в тава, налива се бяло вино, добавят се каперсите, нарязаният лук и маслото. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 5–7 минути, до зачервяване. После се поръсва с наситнения копър.


3
Филе от нилски костур с грах 3

Грахът се бланшира в кипяща подсолена вода и се отцежда.


4
Филе от нилски костур с грах 4

Слага се в тенджерата и се връща на котлона. Овкусява се с нарязаната майорана, оцета, зехтина, сол и черен пипер. Леко се намачква с лъжица.


5
Филе от нилски костур с грах 5

Грахът се оформя с ринг в средата на чиния, отгоре се поставя рибата, залива се със соса от печенето и се поръсва с пресен копър.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2021
Прекрасна рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2016
Рибата се получи добре. Интересна рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: