Филе от морски дявол с боб яхния

Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2005
Филе от морски дявол с боб яхния
 
Необходими продукти:
200 г морски дявол (бяла риба)
200 г сварен консервиран фасул
3-4 чери домата
2-3 картофа
2 малки глави лук
бялата част на един стрък праз
5 стръка пресен лук
4-5 клонки мащерка
1 люта чушка
3 скилидки чесън
4 стръка мащерка
сокът от 1 портокал
3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Филе от морски дявол с боб яхния
Картофите се сваряват и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ивици, пресният лук – наедро, празът – на колелца, чери доматите – на половина, рибата – на медальони.
2
Филе от морски дявол с боб яхния 2
В покрита с хартия за печене купа се изсипват картофите, празът, пресният лук и чери доматите. Отгоре се нареждат рибните филета. Поставят се клонките мащерка.
3
Филе от морски дявол с боб яхния 3
Дресингът се приготвя, като смачканите и обелени скилидки чесън, наситнената и почистена от семето люта чушка, зехтинът, сокът на портокала и листата мащерка се пасират. Полива се върху рибните филета.
4
Филе от морски дявол с боб яхния 4
Ястието се посолява, поставят се фасулът и кромидът. Затваря се с хартията и се завързва, така че да се получи торбичка. Пече се около 25 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: