Филе от бяла риба „Теди”

Гост: Теди Кацарова
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2008
Филе от бяла риба „Теди”
 
Необходими продукти:
2 парчета филе пангасиус
1/2 чаша бяло вино
1 ч. л. лимонов пипер
зехтин
сол
5 картофа
2 глави лук
2-3 шепи прясно зеле
1 ч. л. захар
зеленчукова подправка
розмарин
вегета
зехтин
2 половини праскови от компот
1 с. л. сос „Териаки” (соев сос)
1 с. л. сладък чили сос
2 1/2 с. л. сок от прасковен компот
1 с. л. пюре от манго
1 с. л. бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Филе от бяла риба „Теди”
Филето от риба се маринова 15-20 минути с бяло вино, зехтин, лимонов пипер и сол, след което се пече във фурна до златист цвят.
2
Филе от бяла риба „Теди” 2
Обелените картофи и лук се нарязват на колелца.
3
Филе от бяла риба „Теди” 3
Лукът се запържва с малко зехтин, като се поръсва със зеленчукова подправка и захар, за да се карамелизира и се разбърква.
4
Филе от бяла риба „Теди” 4
Картофите се нареждат в дълбока тава и се подправят със зехтин, вегета и розмарин, разбъркват се и се запичат във фурна на 200-210 градуса.
5
Филе от бяла риба „Теди” 5
Зелето се нарязва на ленти и се запържва със зехтин.
6
Филе от бяла риба „Теди” 6
Поръсва се със зеленчукова подправка и захар и се разбърква. Омекналото зеле се смесва с карамелизирания лук.
7
Филе от бяла риба „Теди” 7
Пюрето от манго, виното, сокът от прасковения компот, прасковите, сосът “Териаки” и чили сосът се пасират, след което полученото пюре се затопля. Сосът трябва да заври и с него се полива аранжираната върху канапе от лук и зеле и гарнирана с картофи риба.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: