Филе от бял амур с лимонова трева и сос „Перно”

Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2010
Филе от бял амур с лимонова трева и сос „Перно”
 
Необходими продукти:
150 г филе от бял амур
1 стрък лимонова трева
5 листа спанак
50 г соеви кълнове
1 червена чушка
1 щипка сушени люти чушки
1/2 лимон
1 ч. л. маково семе за поръсване
3 стръка копър
30 мл „Перно”
80 мл зехтин
1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Филето се завива на руло и се пробожда с лимоновата трева.
2
В подходящ съд се пасират копърът, перното, зехтинът и изцеденият лимонов сок. С получената марината се полива филето и се запича в предварително сгорещена до 180 градуса фурна до готовност.
3
В подходяща чиния се оформя канапе от спанака, соевите кълнове и нарязаната на жулиен чушка и изпеченото филе се поставя отгоре. Поръсва се с лимоновия сок, лютите чушки, маковото семе и се сервира.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: