Фетучини "Боскайола"

Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2001
Фетучини
 
Необходими продукти:
500 г гъби
1 пакет фетучини (спагети)
1 глава лук
2 скилидки чесън
5 домата
3 с. л. зехтин
магданоз
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Фетучини
Фетучините се сваряват според инструкциите от производителя. В кипящата вода при фетучините за 10-20 секунди се поставят доматите, изваждат се, обелват се и се нарязват на малки кубчета.
2
Фетучини
Лукът се нарязва на кубчета, гъбите - на филийки заедно с пънчетата, чесънът – надребно. В дълбок тиган със зехтина за 1 минута се запържва лукът. Прибавя се чесънът и се пържи 10 секунди. Сипват се 2 с. л. вода и се задушава 3 минути на тих огън. Прибавят се гъбите.
3
Фетучини
Силата на котлона се увеличава и сосът се запържва за около 5 минути. След това се поставят нарязаните на кубчета домати. Вари се 10 минути, като се посолява. Сварените фетучини се отцеждат и се овкусяват с готовия сос. Сервират се, поръсват се с магданоз. По желание се настъргва кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


260 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: