Фасулена разядка със сушени домати

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250–300 г фасул
1 глава лук
1 стрък розмарин
1 стрък пресен лук
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
4–5 с. л. олио
1 шепа сушени домати
1 1/2 ч. л. лимонов сок
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Фасулена разядка със сушени домати
Фасулът се сварява заедно с лука и розмарина.
2
Фасулена разядка със сушени домати 2
Доматите се заливат със 150 мл вряла вода. След около 10–15 минути се изваждат и водата се запазва.
3
Фасулена разядка със сушени домати 3
Фасулът и лукът се поставят в кухненски робот, поръсват се с 2–3 връхчета от розмарина, наситнения пресен лук, червения пипер, солта, черния пипер и се налива олиото.
4
Фасулена разядка със сушени домати 4
Прибавят се набъбналите домати с част от водата, в която са киснали, лимоновият сок и се мели, докато се получи пюре. Готовата разядка се полива с олио, поръсва се с магданоз и се сервира с черен хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: