Фасулен пудинг

Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2004
Фасулен пудинг
 
Необходими продукти:
750 г зрял боб
100 г кашкавал
1/2 глава кромид лук
1 стрък целина
2-3 с. л. зехтин
2 яйца
250 мл студено прясно мляко
2-3 щипки пресен розмарин
2-3 с. л. брашно
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Фасулен пудинг
Бобът се сварява за около 25 минути в тенджера под налягане, след това се отцежда.
2
Фасулен пудинг 2
Брашното се изсипва в малка тенджерка, постепенно се налива прясното мляко, като непрекъснато се бърка. Подправя се с ригана и розмарина. Загрява се и се бърка, докато се сгъсти. Оттегля се от котлона, на тънка струйка се наливат разбитите яйца. Непрекъснато се бърка. Посолява се.
3
Фасулен пудинг 3
Лукът и целината се нарязват наситно и се запържват за 3-4 минути в предварително загретия зехтин. Свареният боб се изсипва в голяма купа, добавя се задушеният лук. Намачква се, като постепенно се налива сосът.
4
Фасулен пудинг 4
В подходящи за печене съдове се поставя 2/3 от сместа, настъргва се кашкавал, слага се още малко плънка и отново се настъргва кашкавал. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато кашкавалът се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: