Фарсу магру

Пълнено телешко руло по сицилиански
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за рулото:
900 г телешко контрафиле (цяло парче)
4 с. л. зехтин
2 глави лук
500 г смляно свинско месо от плешка
1 яйце
200 г бекон „Панчета“
2 скилидки чесън
50 г сирене „Паремзан“
50 г кедрови ядки
1 връзка магданоз
2 филийки хляб
сол и черен пипер на вкус

за соса:
4 с. л. зехтин
1 глава лук
1 ч. ч. бяло вино
100 г доматен концентрат
800 мл вода
1/2 връзка босилек

за гарнитурата:
600 г картофи
400 г тиква
80 мл животинска сметана
30 г краве масло
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фарсу магру
Лукът и беконът се наситняват и се запържват в 3 с. л. зехтин, докато лукът омекне.
2
Фарсу магру  2
Хлябът се смила на трохи и се запържва в 1 с. л. зехтин.
3
Фарсу магру  3
В купа се смесват запържените лук и бекон, наситнените чесън и магданоз, трохите, настърганият пармезан, кедровите ядки и смялното месо. Сместа се овкусява със сол и черен пипер.
4
Фарсу магру  4
Телешкото се изтънява с нож и се начуква, ако е необходимо. (Трябва да остане цяло парче).
5
Фарсу магру  5
Яйцето се сварява за 9 минути, охлажда се и се обелва. Реже са на 4 полумесеца. Сместа за плънката се разстила върху месото, подрежда се яйцето.
6
Фарсу магру  6
Завива се руло, което се завързва с конец.
7
Фарсу магру  7
Запържва се в зехтина за соса от всички страни до златисто заедно с нарязания наедро лук. Сипва се виното.
8
Фарсу магру  8
Доматеният концентрат се разтваря във водата и се налива в съда. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да къкри на слаб огън под капак поне за час.
9
Фарсу магру  9
Малко преди да стане готово, се накъсват листа босилек. Похлупва се и се оставя за 5-10 минути. Преди да се нареже, рулото се охлажда.
10
Фарсу магру  10
Картофите и тиквата се обелват. Режат се на кубчета и се сваряват. Отцеждат се и се пюрират. Добавят се затоплените сметана и масло. Овкусява се със сол, черен пипер и индийско орехче.
11
Фарсу магру  11
Месото се сервира с пюрето и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: