Фаршировани яйца „Муфулета“

Апетитно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 яйца
1 багета
100 г колбас „Петрохан“
100 г туршия (без кисело зеле)
50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
50 г зелени маслини (без костилки)
50 г майонеза
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. каперси
1/2 ч. л. риган
1/4 ч. л. червен пипер
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фаршировани яйца „Муфулета“
Туршията се накълцва в блендер, заедно с маслините, каперсите, наситнения чесън, ригана червения пипер, зехтина и черен пипер на вкус, като не трябва да става на пюре.
2
Фаршировани яйца „Муфулета“ 2
Яйцата се сваряват за 8 минути. Охлаждат се, обелват се и се разполовяват. Жълтъкът се намачква и се смесва с майонезата.
3
Фаршировани яйца „Муфулета“ 3
Прибавят се накълцаните продукти. С получената смес се пълнят яйцата.
4
Фаршировани яйца „Муфулета“ 4
Колбасът се запържва в сух съд, докато стане хрупкав.
5
Фаршировани яйца „Муфулета“ 5
Подсушава се с хартия, накълцва се и се поръсва върху яйцата.
6
Фаршировани яйца „Муфулета“ 6
Яйцата се сервират със запечени филийки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: