Фарфали със сметана, сирене и спанак

Вкусни макаронени изделия със сметана и спанак
Източник: Марина Петрова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.10.2017
Фарфали със сметана, сирене и спанак
 
Необходими продукти:
250 г фарфали
1 глава лук
3 скилидки чесън
250 г замразен спанак
200 г заквасена сметана
200 г сирене
150 мл сметана за готвене
1 щипка индийско орехче
50-100 мл бяло вино
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
зехтин за запържване


Начин на приготвяне:
1
Пастата се сварява в подсолена вода, според указанията върху опаковката.
2
В малка тенджерка (или тиган) се запържват в зехтин нарязаните чесън и лук. (Аз предпочитам да са нарязани по-едро).
3
Когато станат златисти, се добавят виното, черен пипер на вкус и индийското орехче.
4
След няколко секунди се добавя размразеният спанак и се разбърква.
5
Последователно се прибавят заквасената сметана, натрошеното сирене и сметаната за готвене.
6
Оставя се да ври 15 минути на умерен огън и се добавя настърганият кашкавал.
7
Котлонът се изключва, сосът се разбърква добре и се слагат сварената и отцедена паста.


Съвет:
Сервирайте пастата, докато е още топла и комбинирайте с чаша бяло вино.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


283 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: