Фарфале с камамбер и бекон

Комбинация, която си заслужава да опитате
Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста „Фарфалe“
250 г сирене „Камамбер“
80 г сирене „Пармезан“
200 г пушен бекон (цяло парче)
1 глава лук
2 скилидки чесън
600 мл мляко
50 г краве масло
4 стръка мащерка
2 стръка магданоз
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фарфале с камамбер и бекон
Нарежете лука и чесъна на ситно, а бекона - на ивички. Запържете ги в маслото до златисто.
2
Фарфале с камамбер и бекон 2
Сипете брашното и разбъркайте. Добавете накълцаната мащерката. Постепенно наливайте прясното мляко, бъркайте непрекъснато. Добавете и 60 г настърган пармезан, разбъркайте хубаво и гответе на умерен огън още около 5 минути. Подправете със сол и пипер на вкус.
3
Фарфале с камамбер и бекон 3
Сварете пастата в голямо количество подсолена вода, докато стане ал денте. Отцедете я и я изсипете в тава.
4
Фарфале с камамбер и бекон 4
Налейте соса при пастата и разбъркайте. Отгоре поръсете останалия пармезан и подредете нарязания на парчета камамбер.
5
Фарфале с камамбер и бекон 5
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за около 15 минути. Сервирайте с накълцания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2022
Правя я вече много пъти. Много е вкусна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: