„Фар бретон“ със смокини и бадеми

Прадядото на английския пудинг
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г смокини
4 яйца
120 г захар
3 с. л. брашно
50 мл прясно мляко
50 г краве масло
50 мл крем ликьор
1 пакетче бурбонска ванилова захар
50 г филирани бадеми


Начин на приготвяне:
1
„Фар бретон“ със смокини и бадеми
Млякото се смесва с брашното, като се бърка, за да не се получат бучки.
2
„Фар бретон“ със смокини и бадеми 2
Прибавят се ликьорът и ваниловата захар и се разбърква.
3
„Фар бретон“ със смокини и бадеми 3
Сипват се захарта, разтопеното масло и яйцата.
4
„Фар бретон“ със смокини и бадеми 4
Отново се разбърква, така че да се получи рядко тесто и сместа се изсипва в кръгла форма за печене.
5
„Фар бретон“ със смокини и бадеми 5
Отгоре се подреждат смокините, разрязани надве.
6
„Фар бретон“ със смокини и бадеми 6
Поръсва се с бадемите и се пече 1 час и 20 минути на 150 градуса. Охлажда се и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2014
Страхотен лек десерт
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2014
Страхотен сладкиш, но го посипах със сусам, вместо бадеми. Благодаря за рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: