Фалшиво свинско печено

Лесно, бързо и вкусно руло
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 07.04.2022
Фалшиво свинско печено
Фалшиво свинско печено
Фалшиво свинско печено
 
Необходими продукти:
6 големи картофа
7 печурки
1 голяма глава лук
1 стрък розмарин
2 с.л. краве масло
2 опаковки бекон на ленти

за соса:
250 мл червено вино
30 мл соев сос
30 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки или половинки, в зависимост от размера. Нарежете на ситно гъбите и лука. Задушете картофите до омекване – около 15-20 минути.
2
Запържете лука и гъбите в тигана, в който сте сгорещили масло. Трябва да станат златисти. Намачкайте картофите на малки парченца в голяма купа. Не мачкайте прекалено много. Смесете лука и гъбите с намачканите картофите, поръсете със сол.
3
Оформете рулото и оставете сместа да се охлади. Увийте го в бекон. Опитайте се да не оставяте празнина, в противен случай картофите ще проникнат, когато беконът се стегне. Вържете рулото с канапа. Поръсете с розмарин.
4
Накрая го сложете да се пече в фурната на 190 градуса за 30-45 минути или докато беконът стане златист (гответе по-дълго, ако искате да получите хрупкав бекон).
5
Междувременно добавете виното в тигана и гответе до 10 минути на средно силен огън. Добавете първо маслото, а после и соевия сос към виното. Продължавате да готвите соса за 2-3 минути.


6
Когато приключите с печенето, извадете канапа и поставете рулото в плато за сервиране. Полейте с готовия сос печеното руло. Сервирайте с гарнитура по избор.

Съвет: Вместо гъби може да използвате 1/4 глава карфиол.

Съвет:
Използвайте тънко нарязан бекон!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: