Фалшиво филе „Уелингтън”

Приготвено с кайма и бекон
Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
100 г пушен бекон на ленти
2 с. л. дижонска горчица
250 г печурки
1 скилидка чесън
1 ч. л. суха мащерка
20 г краве масло
1 яйце за намазване
сол на вкус
брашно за поръсване на плота

за каймата:
700 г кайма смес
1 глава лук
1 яйце
4 филии бял хляб
2 с. л. сос „Уорчестър”
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фалшиво филе „Уелингтън”
Печурките се накълцват.
2
Фалшиво филе „Уелингтън” 2
Запържват се в маслото, докато омекнат. Прибавя се смачканият с преса чесън и когато и той се запържи, съдът се дърпа от огъня и сместа се овкусява с мащерката и сол на вкус.
3
Фалшиво филе „Уелингтън” 3
Хлябът за каймата се накисва във вода, отцежда се и се смесва с наситнения лук, каймата, соса „Уорчестър”, яйцето, сол и черен пипер на вкус и се размесва хубаво.
4
Фалшиво филе „Уелингтън” 4
Бутертестото се разточва на правогълъник върху набрашнен плот. В средата се слага от гъбената смес, като се оформя по-малък правоъгълник.
5
Фалшиво филе „Уелингтън” 5
Върху гъбите се подреждат лентичките бекон, а върху тях – каймата.
6
Фалшиво филе „Уелингтън” 6
Намазва се с горчицата.
7
Фалшиво филе „Уелингтън” 7
Завива се с бутертестото като пакет.
8
Фалшиво филе „Уелингтън” 8
Слага се в тава с отвора надолу.
9
Фалшиво филе „Уелингтън” 9
Маже се с разбитото яйце и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 30 минути.
10
Фалшиво филе „Уелингтън” 10
Изважда се от фурната, оставя се 10 минути да почине и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2018
Това фълшиво филе ме грабна! Още утре ще го направя! Благодаря ви!
6.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2017
Мноого вкусно и ефектно!
5.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Според мен и съпругът ми ако имаше и кисели краставички щеше да е още по-хубаво и за гарнитура картофено пюре.
4.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2014
Аз добавих и кашкавал. Много вкусно стана.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2014
Бях малко скептичен но накрая стана прекрасно и беше доста вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: